Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve tadım notları, bir kahvenin aroma ve tat bileşenlerini tanımlayan terimlerdir 12. Bu notlar, kahve uzmanları tarafından tadım sırasında kullanılan belirli kelimelerdir 1.
Kahve tadımında değerlendirilen temel unsurlar:
- Aroma 25. Kahvenin kuru ve ıslak haldeki kokusal özelliklerini ifade eder 2.
- Lezzet (Flavor) 25. Tat ve koku alma duyusuyla algılanan aromatik bütünlüktür 2.
- Asidite (Acidity) 125. Kahvenin ağızdaki parlaklık, canlılık veya ferahlık hissidir 2.
- Gövde (Body) 125. Kahvenin damaktaki doluluk hissidir 2.
- Bitiş (Finish / Aftertaste) 12. Yudumdan sonra damakta kalan tat ve lezzet izlenimidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: