Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve aromasının hangi nota ile uyumlu olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, kahve aromalarını tanımlayan bazı tadım notları şunlardır:
- Meyvemsi ve çiçeksi notlar 25. Özellikle Etiyopya kahvelerinde narenciye, bergamot ve yasemin gibi notalar ön plandadır 5.
- Çikolata ve fındık notları 5. Brezilya kahveleri çikolata ve fındık notalarıyla, Guatemala kahveleri ise sütlü çikolata ve kakao notalarıyla tanınır 5.
- Baharatlı ve odunsu notlar 5. Sumatra kahveleri topraksı tonlar, tütün ve koyu çikolata notaları içerirken, Hindistan'ın Monsoon Malabar kahvesi odunsu ve baharatlı bir profile sahiptir 5.
Kahve aromalarını keşfetmek için farklı demleme yöntemleri denenebilir ve aynı kahve çekirdeği farklı sıcaklık ve oranlarla demlenerek tat profillerinin nasıl değiştiği gözlemlenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: