Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tadım kadehi şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Malzeme: Cam veya kristal gibi ince kenarlı ve hafif bombeli malzemelerden yapılmalıdır 4.
- Şekil: Altı silindirik olmalı, yukarıya doğru daralmalıdır 14. Bu şekil, aromaların yukarıda toplanmasını sağlar 1.
- Boyut: Kırmızı şaraplar için daha büyük, beyaz ve rose şaraplar için daha küçük kadehler tercih edilmelidir 15.
- Ağız Yapısı: Kesik ağız, şarabın dilin üzerine rahatça akmasını sağlarken; yuvarlatılmış ağız, şarabın asiditesini vurgular 1.
- Uzun Sap: Kadehin uzun bir ayak kısmı olmalı ve buradan tutulmalıdır 25. Bu, el sıcaklığının şaraba geçmesini engeller 25.
Profesyonel tadımlarda genellikle "Glencairn" formunda kadehler kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: