Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Espresso'nun birkaç çeşidi vardır:
- Espresso: Temel espresso, ince çekilmiş kahve çekirdeklerinin yüksek basınç altında sıcak suyla demlenmesiyle hazırlanır 25.
- Double Espresso (Doppio): İki katı kahve miktarı kullanılarak yapılan espresso 25.
- Ristretto: Espresso'nun daha yoğun bir versiyonu, aynı miktarda kahve kullanılarak daha az suyla demlenir 25.
- Lungo: Aynı miktarda kahve kullanılarak daha fazla su eklenip daha uzun süre demlenerek elde edilen, daha hafif bir espresso çeşidi 25.
- Americano: Espresso üzerine sıcak su eklenerek hazırlanan, filtre kahveye benzer bir tada sahip kahve 23.
- Macchiato: Bir shot espresso üzerine az miktarda süt köpüğü eklenerek yapılır 23.
- Cappuccino: Eşit miktarda espresso, sıcak süt ve süt köpüğü ile yapılır 23.
- Latte: Bir shot espresso üzerine bol miktarda sıcak süt eklenir ve üzerinde ince bir süt köpüğü tabakası bulunur 23.
- Flat White: Double shot espresso üzerine 120 ml köpüksüz sıcak süt eklenmesiyle yapılan kahve 13.
- Mocha: Espresso, sıcak çikolata ve süt ile yapılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: