Buradasın
Kaburga tandır tencerede nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tencerede kaburga tandır yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Kaburgaların fazlalık yağları ayrılır 4.
- Etler tencereye konur, üzerine çıkacak kadar su doldurulur, tuz eklenir ve ateşe konur 4.
- Et pişene kadar kaynatılır 4.
- Pişen etin yağlı suyu ayrılır, ister pilav ister çorba yapılabilir 4.
- Etlere soğan iri iri doğranır, salça ve biraz su eklenir, az tuz eklenirse tuz eklenir 4.
- Soğanlar pişene kadar kaynatmaya devam edilir 4.
Alternatif olarak, tencerede kuzu kaburga yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
Yapılışı:
- Kuzu kaburga yıkanır ve boyutlarına uygun bir tencereye yerleştirilir 5.
- Etin yarısına gelecek kadar su ilave edilir 5.
- Tuz ve karabiber eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır 5.
- Kısık ateşte etler suyunu çekip yağı eriyinceye kadar pişirilir 5.
- Kızan yağda etler çevrilerek nar gibi oluncaya kadar kızartılır 5.
- Kızarıp kemiklerinden ayrılan et servis yapılır 5.
Kaburga tandır yaparken düdüklü tencere kullanılmaz, normal tencere tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: