Buradasın
Dana kaburga en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana kaburga pişirmek için birkaç öneri:
- Sous vide yöntemi: Etin aşırı pişmesi veya kuruması riski olmadan yumuşak ve nemli bir kıvam elde etmeyi sağlar 4. Dana kaburga, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kurutulmuş sarı kız mantarı ile marine edilip Sous vide torbasına konur ve 65 derecede 10 saat pişirilir 4.
- Fırında pişirme: Dana kaburga, büyük bir yağlı kağıda sarılarak fırına verilir 3. 120 derecede 6 saat pişirilir, son 15 dakika fırın 180 dereceye alınarak dışı kızartılır 3.
- Tencerede ön pişirme: Sebze suyu, havuç, soğan, defne yaprağı, biberiye ve karabiber ile 4-5 saat kısık ateşte pişirilir 5.
Malzemeler:
- 500 g dana kaburga 5;
- 1 lt sebze suyu 5;
- 1 adet havuç 5;
- 1 adet soğan 5;
- 1 adet defne yaprağı 5;
- 1 dal biberiye 5;
- 1 dal taze kekik 5;
- 10 adet tane karabiber 5.
Servis önerisi: Risotto, cherry domates, arpacık soğan, soya sosu ve bal ile hazırlanan sos ile sunulabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: