• Buradasın

    Kabak Çiçeği Dolması hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabak çiçeği dolması, Ege ve Akdeniz yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A sunlit Turkish kitchen with a wooden table displaying fresh zucchini blossoms, a bowl of fragrant rice-and-herb stuffing, and skilled hands gently filling the delicate yellow flowers with the mixture.

    Kabak çiçeği en güzel nasıl doldurulur?

    Kabak çiçeği en güzel şu şekilde doldurulabilir: 1. Malzemeler: 12 adet kabak çiçeği, 1 orta boy kuru soğan, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, bir avuç dereotu. 2. Hazırlık: Kabak çiçeklerini yıkayıp fazla suyunu süzün. Soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşınca domates rendesini ilave edin. Yeşillikler, karabiber, yarım su bardağı su ve tuzu ekleyip demlenmeye bırakın. 3. Doldurma: Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dizin. 4. Pişirme: Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Püf noktaları: Çiçekleri çok fazla doldurmayın, aksi halde çiçekler yırtılabilir. İç harcı ılıkken doldurun, çok sıcaksa çiçekleri yumuşatır ve parçalanmalarına neden olur. Pişirirken az su kullanın.