Dondurulmuş jelibonların sağlıklı olup olmadığı, içerdikleri maddelere ve tüketim miktarına bağlıdır. Dondurulmuş jelibonların bazı olumsuz etkileri: Yüksek şeker içeriği nedeniyle obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalıklarına yol açabilir. Düşük besin değeri olduğu için tokluk hissini uzun süre sağlamaz ve vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini içermez. Sentetik renklendiriciler ve aroma maddeleri alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Olumlu etkiler: Kolajen içeren jelatin sayesinde cilde, saçlara ve tırnaklara destek olabilir. Dondurulmuş jelibonların, özellikle dondurularak kurutulmuş jelibonların kıtır kıtır veya ağızda eriyen bir dokusu olabilir. Sağlıklı bir beslenme planında jelibonların sınırlı miktarda tüketilmesi önerilir.