Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelatin jelometre kullanımı, jelatinin sıvı hale getirilerek tariflerde kullanılmasını içerir. İşte adımlar:
- Jelatini Islatma: Toz jelatini yarım çay bardağı soğuk suya ekleyip 10 dakika bekletin 34. Yaprak jelatin kullanıyorsanız, yaprakları soğuk suya batırarak yumuşatın 4.
- Eritme: Yumuşamış jelatini düşük sıcaklıkta eritmek için küçük bir tencere veya kap kullanın 24. Mikrodalga fırın da kullanılabilir, ancak sıcaklığın 35-40°C'yi aşmamasına dikkat edin 12.
- Sıvıya Ekleme: Jelatini eritilmiş halde, tarife göre ısıtılmış sıvıya ekleyip karıştırın veya malzemelerle birlikte pişirin 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: