Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jambonun yumuşak olması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Kaliteli Et Seçimi: Temiz, beyaz filmlerden arındırılmış ve 1,5-2 kg ağırlığında domuz eti tercih edilmelidir 1.
- Salamura: Eti daha sulu ve yumuşak yapmak için tuzlu suda bekletmek gerekir 12. Bu işlem için 5 kg et başına yaklaşık 2 litre tuzlu su kullanılmalıdır 1. Salamura süresi etin türüne göre 3-5 gün arasında değişebilir 12.
- Kurutma: Salamuradan çıkarılan jambonlar kurutulmalı, bunun için bir elek içinde bırakılmalı veya hafifçe bastırılıp kağıt havluyla kurulanmalıdır 1.
- Sigara İçme: Yaprak döken ağaçların odunu kullanılarak yapılan tütsüleme, jambona yumuşak bir tat verir 13. Meşe, kayın, kızılağaç ve kiraz gibi ağaçlar bu amaçla idealdir 1.
- Pişirme: Jambon, iç sıcaklığı 68°C'ye ulaşana kadar haşlanarak pişirilmelidir 2. Bu, insanda trişinoz hastalığına yol açan solucanların yok olması için yeterli bir sıcaklıktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: