Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jambon yapmak için gerekli malzemeler:
- 1-1,5 kg dana but veya hindi göğüs eti 3;
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu 3;
- 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) 3;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı kekik 3;
- 1 tatlı kaşığı biberiye 3;
- 3-4 diş sarımsak (ezilmiş, isteğe bağlı) 3;
- Tütsü için meşe veya elma ağacı talaşı (opsiyonel) 3.
Yapılışı:
- Etin taze ve sinirsiz olmasına dikkat edin 3.
- Eti geniş bir kaba alın 3.
- Tuz, şeker, karabiber, kekik, biberiye ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak eti her tarafına eşit şekilde yedirin 3.
- Baharatları bolca kullanmaktan çekinmeyin; tuz, hem koruma hem de aroma için şarttır 3.
- Baharatladığınız eti streç filme sarın veya vakumlayın 3.
- Buzdolabında en az 7 gün, tercihen 10 gün boyunca dinlendirin 3. Her gün eti ters-yüz edin ki lezzet eşit dağılsın 3.
- Marine edilmiş eti 1-2 saat kadar düşük ısıda (60-80°C) tütsüleyin 3.
- Tütsüleme yaptıysanız veya doğrudan pişirmek istiyorsanız, eti fırında 160°C'de yaklaşık 1,5-2 saat boyunca veya iç sıcaklık 70°C'ye ulaşana kadar pişirin 3.
- Pişen jambonu oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin 3.
- Ardından streçleyip buzdolabında en az 1 gece bekletin 3.
Jambon yapımı uzmanlık gerektirdiğinden, bu işlemi bir uzmana veya güvenilir bir şarküteriye bırakmak en güvenli yol olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: