Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir usulü şambali tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2,5 su bardağı irmik, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı karbonat 3.
- Şerbet için: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, birkaç damla limon suyu 3.
- Üzeri için: Yer fıstığı veya badem 3.
Yapılışı:
- Geniş bir kapta irmik, toz şeker, süt ve karbonatı karıştırın 3. Karışımı yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın 3.
- Orta boy kare bir borcamı veya fırın tepsisini yağlayın 3. Dinlenen hamuru tepsiye eşit şekilde yayın 3.
- Hamuru fırına vermeden önce dilimleyin 3. Her dilimin ortasına yer fıstığı veya badem yerleştirin 3.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin 3.
- Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatın 3. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirin 3.
- Fırından çıkan sıcak şambaliye sıcak şerbeti dökün 3. Şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin 3.
- Dilimleyerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: