Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İsveç köfte sosu (gravy) yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 yemek kaşığı un 12;
- 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu 12;
- 1 su bardağı krema (heavy cream) 1;
- 1 çay kaşığı Worcestershire sosu 12;
- 1 çay kaşığı Dijon hardalı 12;
- Tuz ve karabiber 12.
Hazırlanışı:
- Orta boy bir tavada tereyağını orta ateşte eritin 12.
- Eritilmiş tereyağına unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unun rengi hafifçe değişip altın rengine dönene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin 12.
- Un ve tereyağı karışımına yavaş yavaş et suyunu ekleyin, bir yandan da sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin 1.
- Karışımı kaynamaya getirin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 12.
- Et suyu karışımı koyulaştığında, kremayı ekleyin ve iyice karıştırın 12.
- Worcestershire sosu ve Dijon hardalını ekleyin ve karıştırın 12.
- Sosu tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin 12.
- Sosu düşük ateşte 5-10 dakika kadar pişirin 12.
- Hazırladığınız sosu, sıcak İsveç köftelerinin üzerine dökerek servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: