Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridye mantarı en güzel şekilde şu adımlarla pişirilir:
- Mantarların kökleri ayıklanır, yaprakları yıkanır ve kağıt havlu ile suları alınır 1.
- Kuruyan mantarlar ince ince doğranır (bıçak değdirmeden elle de doğranabilir) 1.
- Geniş bir tavada zeytinyağı ısıtılır 14.
- Küçük küçük doğranmış soğanlar ve dövülmüş sarımsaklar tavaya konulur ve sotelenirler 14.
- Mantarlar tavaya eklenir ve harlı ateşte çevrilerek pişirilirler 1. Eğer mantarlar suyunu bırakırsa, suyunu çekene kadar çevrilirler 1.
- Mantarların rengi dönmeye başlayınca tereyağı, tuz ve karabiber (istenirse pul biber) ilave edilip pişirilmeye ve çevrilmeye devam edilir 1.
- Mantarların rengi iyice dönünce kekik ve limon suyu ilave edilir 1. Limon suyu buharlaşınca bir iki çevrilip ocağın altı kapatılır 1.
- Servis tabağına alınan mantar sıcak olarak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: