Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridye mantarını en güzel pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Sote 125. Zeytinyağında kavrulan istiridye mantarlarına sarımsak, limon suyu ve baharatlar eklenerek ana yemek olarak servis edilebilir 125.
- Kızartma 2. Suyunu sıktıktan sonra yumurtaya ve mısır unu ya da galeta ununa bulayarak tavada derin yağda kızartılabilir 2.
- Kokoreç 2. Temizlenip ince ince kıyılan istiridye mantarları zeytinyağında sotelendikten sonra tuz, kekik ve pul biber eklenerek ekmek arasında servis edilebilir 2.
- Izgara 2. Tereyağı veya sıvı yağ ile yağlanarak ızgarada pişirilebilir 2.
- Güveç 2. Kavrulan mantar, domates ve biberlerin üzerine krema eklenip kaşar peyniri rendelenerek fırında pişirilebilir 2.
İstiridye mantarını pişirirken, yıkama işleminin mantarın dokusunu bozabileceği ve sık sık çevrilmemesi gerektiği unutulmamalıdır 25.
İstiridye mantarı pişirme yöntemleri hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: