• Buradasın

    İstin kebabı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstin kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 700 gram dana kıyma 1
    • 1 kilo patlıcan 1
    • 3 tane domates 1
    • 2 tane kuru soğan 1
    • 2 tatlı kaşığı pul biber 1
    • 1 çay kaşığı yeni bahar 1
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 1
    • Maydanoz 1
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
    • 2 su bardağı su 1
    • Kişniş, kimyon, karabiber, karanfil 1
    Yapılışı:
    1. Patlıcanları 2-3 cm aralıklarla koparmadan kesikler atın 1.
    2. Soğanları ve maydanozu minik minik doğrayın ve baharatlarla kıymayı karıştırın 1.
    3. Tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvı yağı da ekleyerek yoğurun 1.
    4. Elde edilen harçtan küçük parçalar alıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirin ve tencereye dizin 1.
    5. Sosu için rendelenmiş domatese su katın ve kazan kebaplarının üzerine dökün 1.
    6. Kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin 1.
    Bu tarif, islim kebabı olarak da bilinir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Adana ve Urfa kebabı dışında hangi kebaplar var?

    Adana ve Urfa kebabı dışında Türk mutfağında birçok farklı kebap çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır: Ciğer kebabı: Adana'da ünlü olan ciğer kebabı, özellikle Ciğerci İsmail'in Yeri gibi mekanlarda tercih edilir. Küp kebap: Adana'daki Taşköprü 47 restoranında sunulan, geleneksel Adana kebabının modern bir yorumu olan bir kebap türüdür. Haşhaş kebap (Urfa dürüm): Urfa kebabının acısız ve baharatsız versiyonudur, daha sade bir etle yapılır. İskender kebap: Bursa yöresine özgü, dönerin üzerine yoğurt ve tereyağı eklenerek servis edilen bir kebap türüdür. Çöp şiş kebap: Kuzu veya dana etinin şişlere dizilerek mangalda pişirilmesiyle yapılan bir kebap çeşididir.

    İstim kebabı hangi yöreye ait?

    İstim kebabı, Gaziantep yöresine aittir.