• Buradasın

    İstim kebabı hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstim kebabı, Gaziantep yöresine aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İstin kebabı nasıl yapılır?

    İstin kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 700 gram dana kıyma - 1 kilo patlıcan - 3 tane domates - 2 tane kuru soğan - 2 tatlı kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı yeni bahar - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 yemek kaşığı domates salçası - Maydanoz - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 2 su bardağı su - Kişniş, kimyon, karabiber, karanfil Yapılışı: 1. Patlıcanları 2-3 cm aralıklarla koparmadan kesikler atın. 2. Soğanları ve maydanozu minik minik doğrayın ve baharatlarla kıymayı karıştırın. 3. Tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvı yağı da ekleyerek yoğurun. 4. Elde edilen harçtan küçük parçalar alıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirin ve tencereye dizin. 5. Sosu için rendelenmiş domatese su katın ve kazan kebaplarının üzerine dökün. 6. Kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirin. Bu tarif, islim kebabı olarak da bilinir.

    Adana ve Urfa kebabı dışında hangi kebaplar var?

    Adana ve Urfa kebabı dışında Türkiye'de birçok kebap çeşidi bulunmaktadır. İşte bazıları: Şöhreti dünyaya yayılmış, lezzeti dillere destan Adana kebap. Tas kebabı. Döner kebabı. Kuyu kebabı. İstim kebap. Cağ kebabı. Tandır kebabı. Tokat kebabı. Urfa kebabı. Beyti kebabı. Abugannuş kebabı. Buğu kebabı. Alinazik kebabı. İskender kebap. Testi kebap. Topkapı kebabı. Tavuk şiş kebabı. Simit kebabı. Şeftali kebabı. Patlıcan kebabı. Kuzu şiş kebabı. Kilis kebabı. Fıstıklı kebabı. Fırın kebabı. Çökertme kebabı. Ciğerli kağıt kebabı. Celtik kebabı. Çardak kebabı. Ayrıca, Osmanlı saray mutfağında da birçok kebap çeşidi bulunmaktadır, örneğin: Kuşbaşı kebap. Hacı Osman kebabı. Süt kebabı. Şiş kebabı. Çevirme kebap. Çoban kebabı. Çömlek kebabı. Orman kebabı. Külbastı kebap. Muhzır kebabı. Kırma kebap. Bu kebap çeşitlerinin yanı sıra, farklı bölgelerde ve ülkelerde de çeşitli kebap türleri bulunmaktadır.