• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Istakozun tadı nasıl?

    • Gıda
    • DenizHayvanları
    • Tadım

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of a freshly cooked lobster on a rustic wooden table, its bright red shell cracked open to reveal tender, pearly-white meat, with steam rising and a slice of lemon beside it, evoking a rich, savory aroma.
    Istakoz eti, yağsız bir forma sahip olup sıkıcadır ve hafif tatlımsı bir balık eti aromasına sahiptir 14.
    Pişirme yöntemine göre ıstakozun tadı değişiklik gösterebilir:
    • Haşlanmış ıstakoz, biraz sulu ve tatlı bir tada sahiptir 45.
    • Izgara ıstakoz, ekstra tereyağı ile servis edildiğinde lezzetli olur 4.
    • Buharda pişirilmiş ıstakoz, kremsi, tatlı ve sulu bir tada sahiptir 4.
    Istakoz, yüksek protein içeriği ile bilinir ve pişirildiği baharatları ve aromaları kolayca emer 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. nefisyemektarifleri.com
        1
      2. ustayemektarifleri.com
        2
      3. listonic.com
        3
      4. 7flamme.com
        4
      5. yemek.com
        5
    • Istakozla hangi yemekler yapılabilir?

    • Istakozun pişirme yöntemleri nelerdir?

    • Istakoz eti neden yağsızdır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kırmızı ıstakoz yenir mi?

    Evet, kırmızı ıstakoz yenilebilir. Doğada kahverengi, yeşil ya da mavi görünen ıstakoz, pişince kırmızıya döner.
    • Gıda
    • Din
    • Mezhepler
    5 kaynak

    Lobster ve ıstakoz aynı mı?

    Evet, lobster ve ıstakoz aynı canlıyı ifade eder. Istakoz, eklembacaklı deniz canlılarından olup, "Homarus" cinsine ait türler için kullanılan bir terimdir.
    • Gıda
    • DenizHayvanları
    5 kaynak

    Istakozun baş kısmı yenir mi?

    Istakozun baş kısmı yenebilir, ancak genellikle ıstakozun yenilebilir kısımları kuyruk, bacaklar ve pençeler olarak kabul edilir. Istakozun baş kısmı, iç kısımlarındaki et için ayrılabilir, ancak bu kısımlar genellikle daha az lezzetli olarak değerlendirilir. Istakozun yenilebilir kısımlarını çıkarırken, hayvanın canlı ve taze olduğundan emin olunmalıdır, çünkü ölü ıstakozlar tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Teknoloji
    • Yemek
    • DenizHayvanları
    5 kaynak

    Istakozu hangi dönemde yemek gerekir?

    Istakoz, mümkün olan en kısa sürede pişirilmelidir. Istakozun hangi dönemde yenmesi gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Istakoz pişirmek için şu siteler faydalı olabilir: trendyol.com; sydneybydiva.com; hepsiburada.com.
    • Gıda
    • DenizCanlıları
    5 kaynak

    Istakozun en lezzetli yeri neresi?

    Istakozun en lezzetli yeri kuyruğu olarak kabul edilir.
    • Yemek
    • DenizÜrünleri
    • Lezzet
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"c8tg0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fistakozun-tadi-nasil-106363943%3Flr%3D213%26ncrnd%3D99586","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9228413751761349370","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1761349539341967-3970911903575922500-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-161-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8tgw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"c8tg1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8tgw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"c8tg2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Istakoz eti**, yağsız bir forma sahip olup sıkıcadır ve hafif tatlımsı bir balık eti aromasına sahiptir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/)[```4```](https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster). \n\nPişirme yöntemine göre ıstakozun tadı değişiklik gösterebilir:\n* **Haşlanmış ıstakoz**, biraz sulu ve tatlı bir tada sahiptir [```4```](https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster)[```5```](https://www.trendyol.com/s/istakoz-nasil-pisirilir-blog).\n* **Izgara ıstakoz**, ekstra tereyağı ile servis edildiğinde lezzetli olur [```4```](https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster).\n* **Buharda pişirilmiş ıstakoz**, kremsi, tatlı ve sulu bir tada sahiptir [```4```](https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster).\n\nIstakoz, yüksek protein içeriği ile bilinir ve pişirildiği baharatları ve aromaları kolayca emer [```4```](https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/","title":"Istakoz Nasıl Yenir, Pişirilir? En İyi... - Nefis Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/istakoz-eti-tad-neye-benzer","title":"Istakoz Eti Tadı Neye Benzer?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/istakoz-eti-tad-neye-benzer","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://listonic.com/p/tr/Beslenme/istakoz","title":"Istakoz — Besin Değerleri, Sağlık Faydaları ve Alışveriş...","shownUrl":"https://listonic.com/p/tr/Beslenme/istakoz","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster","title":"Istakoz Tadı Nasıldır Bazı İnsanlar Neden Istakoz Sever?","shownUrl":"https://7flamme.com/tr/themes/34863-what-does-lobster-taste-like-why-do-some-people-love-lobster","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://yemek.com/istakoz-nasil-yenir/","title":"Istakoz Nasıl Yenir, Istakoz Yemeği Tarifi - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/istakoz-nasil-yenir/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Istakozun tadı nasıl?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/denizhayvanlari","text":"DenizHayvanları"},{"href":"/yacevap/t/tadim","text":"Tadım"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Istakozla hangi yemekler yapılabilir?","url":"/search?text=Istakozla+yap%C4%B1lan+yemekler&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Istakozun pişirme yöntemleri nelerdir?","url":"/search?text=Istakoz+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Istakoz eti neden yağsızdır?","url":"/search?text=Istakoz+eti+neden+ya%C4%9Fs%C4%B1zd%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Istakozun+tad%C4%B1+nas%C4%B1l%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of a freshly cooked lobster on a rustic wooden table, its bright red shell cracked open to reveal tender, pearly-white meat, with steam rising and a slice of lemon beside it, evoking a rich, savory aroma.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-ls6KZc6BSGNBX9VYzQWM/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9228413751761349370","reqid":"1761349539341967-3970911903575922500-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-161-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8tgw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"c8tg3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sorularlaislamiyet.com/denizden-cikan-urunlerin-hayvanlarin-hepsi-yenir-mi-kalamar-karides-ahtapot-yengec-midye-kerevit?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/987/yengec--istakoz--karides--kalamar--midye--kurbaga-vs--gibi-deniz-urunleri-yenir-mi-?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bg360.com.tr/istakoz-nasil-yenir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/www.olaganustukanitlar.com/istakoz-hakkinda-yanlis-bilenen-ve-az-bilinen-ilginc-bilgiler/?size=16&stub=1"],"header":"Kırmızı ıstakoz yenir mi?","teaser":"Evet, kırmızı ıstakoz yenilebilir. Doğada kahverengi, yeşil ya da mavi görünen ıstakoz, pişince kırmızıya döner.","href":"/yacevap/c/diger/q/kirmizi-istakoz-yenir-mi-3036427688","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/din","text":"Din"},{"href":"/yacevap/t/mezhepler","text":"Mezhepler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.toboapp.com/word/turkish/english/istakoz-2526/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/lobster--355747?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgendeniz.com/urunlerimiz/dikenli-istakoz/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.youtube.com/watch%3fv=Kux2EMTlQzE?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.beyazperde.com/filmler/film-224882/kullanici-elestirileri/?size=16&stub=1"],"header":"Lobster ve ıstakoz aynı mı?","teaser":"Evet, lobster ve ıstakoz aynı canlıyı ifade eder. Istakoz, eklembacaklı deniz canlılarından olup, \"Homarus\" cinsine ait türler için kullanılan bir terimdir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lobster-ve-istakoz-ayni-mi-3577403173","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/denizhayvanlari","text":"DenizHayvanları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmeninyeri.com/tr/dondurulmus-istakoz-nasil-pisirilir-istakoz-pisirme-yontemi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.answers-business.com/13933318-what-parts-are-edible-on-a-lobster?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/istakoz-nasil-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Istakoz?size=16&stub=1"],"header":"Istakozun baş kısmı yenir mi?","teaser":"Istakozun baş kısmı yenebilir, ancak genellikle ıstakozun yenilebilir kısımları kuyruk, bacaklar ve pençeler olarak kabul edilir. Istakozun baş kısmı, iç kısımlarındaki et için ayrılabilir, ancak bu kısımlar genellikle daha az lezzetli olarak değerlendirilir. Istakozun yenilebilir kısımlarını çıkarırken, hayvanın canlı ve taze olduğundan emin olunmalıdır, çünkü ölü ıstakozlar tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/istakozun-bas-kismi-yenir-mi-3016313134","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/denizhayvanlari","text":"DenizHayvanları"}],"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of a freshly cooked lobster on a rustic wooden table, with its head and body prominently displayed, surrounded by lemon wedges and fresh herbs, evoking a seaside restaurant in Turkey.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-1FZnJiufiteNGNmr0B7V/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/38325/istakoz-ne-zaman-yenir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://infoldia.com/blog-detay-695841-Akdeniz-in-En-Derin-Lezzeti-Istakoz-.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/istakoz-nasil-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Deniz%20Istakozu.pdf?size=16&stub=1"],"header":"Istakozu hangi dönemde yemek gerekir?","teaser":"Istakoz, mümkün olan en kısa sürede pişirilmelidir. Istakozun hangi dönemde yenmesi gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Istakoz pişirmek için şu siteler faydalı olabilir: trendyol.com; sydneybydiva.com; hepsiburada.com.","href":"/yacevap/c/yemek/q/istakozu-hangi-donemde-yemek-gerekir-7932473","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/denizcanlilari","text":"DenizCanlıları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.parkfora.com/istakoz/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/istakoz-nasil-yenir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/genel-bilgiler/istakoz?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/istakoz-nasil-yenir-tuketilir-istakozun-faydalari-nelerdir-htfd-3707257?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.palatabledishes.com/10736034-what-are-lobsters?size=16&stub=1"],"header":"Istakozun en lezzetli yeri neresi?","teaser":"Istakozun en lezzetli yeri kuyruğu olarak kabul edilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/istakozun-en-lezzetli-yeri-neresi-2072313076","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/denizurunleri","text":"DenizÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/lezzet","text":"Lezzet"}],"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of a freshly cooked lobster with its bright red shell, focusing on its succulent tail placed on a rustic wooden table beside a lemon wedge and sprigs of parsley, evoking the rich flavors of Turkish seafood cuisine.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-smD8QcgaxP09CemyJb5L/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8tgw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"c8tg4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8tgw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"c8tg5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c8tgw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}