Etli taze fasulye en güzel şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: yarım kilo taze fasulye; 300 gram kuzu veya dana eti; 1 yemek kaşığı domates salçası; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı tuz; yarım çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 2 adet domates; 1 adet soğan. Hazırlanışı: 1. Fasulyeleri yemeklik doğrayıp yıkayın. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. 3. Tencereye sıvı yağ ve soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. 4. Kuşbaşı etleri ekleyip etler suyunu çekinceye kadar kavurun. 5. Domates salçası, tuz ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte kavurmaya devam edin. 6. Kabuğu soyularak doğranmış domatesleri ve bir bardak kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. 7. Su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 8. Fasulyelerin cinsine göre pişme süresi değişebilir, yumuşadıysa ocaktan alabilirsiniz. Etli taze fasulye, yanında şehriyeli pirinç pilavı veya sade bulgur pilavı ile servis edilebilir.