• Buradasın

    Ispanaktan Antep fıstığı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ispanaktan Antep fıstığı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 çay bardağı ıspanak püresi 12;
    • 1/2 çay bardağı su 1;
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 12;
    • 3/4 su bardağı şeker 12;
    • 1,5 paket vanilya 12;
    • 1/2 paket kabartma tozu 12;
    • 1 su bardağı un 12.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kaseye yumurtaları ve şekeri alıp çırpın 1.
    2. Üzerine suyu ve sıvı yağı ilave edin 1.
    3. Ispanak püresini ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın 1.
    4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin 1.
    5. Yağlı kağıt eklediğiniz tepsiye döküp yayın 1.
    6. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin 12.
    7. Pişen keki blender'dan geçirin ve antep fıstığınız hazır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ispanaklı Antep fıstığı tatlısı nasıl yapılır?

    Ispanaklı Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: 1 çay bardağı ıspanak püresi; 1/2 çay bardağı su; 1/2 çay bardağı sıvı yağ; 3/4 su bardağı şeker; 1,5 paket vanilya; 1/2 paket kabartma tozu; 1 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Ispanak püresini, suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın. 2. Ardından şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 4. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir tepsiye yayın. 5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Pişen karışımı soğumaya bırakın ve istediğiniz şekillerde kesin. 7. Tatlılarınızın üzerine serpip servis yapın.

    Antep fıstığı ezmesi için hangi Antep fıstığı kullanılır?

    Antep fıstığı ezmesi için olgunlaşmadan önce hasat edilen Antep fıstıkları kullanılır.

    Antep fıstığı hangi işlemlerden geçer?

    Antep fıstığı, hasat edildikten sonra çeşitli işlemlerden geçer: 1. Kavlatma: Meyvedeki kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. 2. Yıkama ve kabuk ayırma: Kavlatılan fıstıkların kabuk ile iç kısmının ayrılması ve temizlenmesi titreşimli eleklerle sağlanır. 3. Boş-dolu ayırma: İç fıstıkların boş olanların ayrılması için fışlama teknesinde su içinde elin özel hareketleri ile ayrıştırılması veya pnömatik boş-dolu ayırma makineleri kullanılması. 4. Kurutma: Fıstıklar, sergi yerlerinde veya özel tasarlanmış kurutma tesislerinde kurutulur. 5. Çıtlama: Fıstıkların kemik dokusunun meyvenin olgunlaşması sırasında kendiliğinden veya mekanik olarak açılmasıdır. 6. Kavurma: Çıtlatılan fıstıkların belirli bir derecede, belirli tuz oranında karıştırılarak kavrulması.