Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanak Borani Tarifi:
Malzemeler:
- 1 bağ ıspanak (yarım kg kadar) 12
- 2 yemek kaşığı un 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 5-6 diş sarımsak 1
- 350-400 gram yoğurt 1
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın 12.
- Bir tencereye 6-7 bardak kaynamış su ekleyin, içine 1 tatlı kaşığı tuz koyun ve doğranmış ıspanakları ekleyin 1. Yüksek ateşte 7-8 dakika haşlayın 1.
- Yoğurdu çırpın, içine dövülmüş sarımsakları ve az tuz ekleyin 1.
- Haşlanan ıspanakları delikli bir kepçe ile suyunu süzerek bir tabağa alın 1.
- Bir teflon tavaya tereyağı ve sıvı yağ ekleyip eritin, içine unu ekleyin ve kavurun 1.
- Ispanaklı tabağa 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyip çatalla ezin 1.
- Unlu karışıma 2 bardak ıspanak haşlama suyunu ekleyip hızlıca karıştırın 1.
- Ezilmiş ıspanakları bu sosa ekleyin ve biraz daha karıştırın 1.
- Tavadaki karışımın tadına bakıp eksik varsa tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin 1.
- Ispanaklı karışımı derin bir kaseye alın ve yavaş yavaş yoğurt ekleyin 1.
- Üzeri için sıvı yağı ısıtıp içine toz kırmızı biber ekleyin, karışımı ıspanak boraninin üzerine dökün 1.
Not: Tarifte verilen malzemeler 3 kişilik porsiyon içindir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: