Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanağı makarnaya katmak için birkaç farklı yöntem kullanılabilir:
- Ispanaklı Makarna Tarifi:
- Malzemeler: 300 gram makarna, 250 gram ıspanak, 2 diş sarımsak, 1 adet orta boy soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, yarım su bardağı krema, tuz, karabiber, isteğe bağlı rendelenmiş parmesan peyniri 2.
- Hazırlanışı:
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın 2.
- Ispanakları yıkayıp doğrayın 2.
- Sarımsak ve soğanı ince ince doğrayın 2.
- Tereyağı veya zeytinyağında sarımsak ve soğanları yumuşayana kadar kavurun 2.
- Ispanakları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin 2.
- Krema, tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin 2.
- Haşlanmış makarnayı ıspanaklı karışıma ilave edip karıştırın 2.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine parmesan peyniri serpebilirsiniz 2.
- Kremasız Ispanaklı Makarna Tarifi:
- Malzemeler: 250 gram makarna, 2 dal ıspanak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, tuz, karabiber 3.
- Hazırlanışı:
- Makarnayı haşlayın 3.
- Tereyağında unu kavurun, sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin 3.
- Ispanakları ekleyip yumuşayana kadar pişirin 3.
- Haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın 3.
- Sıcak servis edin 3.
Ispanakları püre haline getirerek de makarna yapımında kullanabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: