Ispanaklı peynirli börek yufkası hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 5 adet yufka; yarım kilo ıspanak; 1 küçük kuru soğan; 150 gr beyaz peynir; yarım su bardağı sıvı yağ; tuz, karabiber, pul biber. Hazırlanışı: 1. Ispanaklar yıkanır ve doğranır. 2. İçine peynir, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber eklenir. 3. Soğanlar küp küp doğranır, sonra tüm malzemeler karıştırılır. 4. Yufkalar üst üste konur, önce ikiye, sonra her bir yarım ikiye bölünerek dört parçaya ayrılır. 5. Her bir üçgene önce kaşıkla sos dökülür, sonra iç harç konup kıvrılıp döndürülerek tepsiye yerleştirilir. 6. Hazırlanan tepsiyi çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz. 7. 200 derece fırında, üstü kızarana kadar pişirilir. Ayrıca, el açması ıspanaklı peynirli börek yapmak için de aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 2 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1 çay kaşığı tuz; 500 gram ıspanak; 2 diş sarımsak; 1 adet orta boy soğan; 80 gram mozzarella peyniri (veya kaşar); 100 gram lor peyniri; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Un, tuz ve suyu karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurun ve en az 1 saat dinlendirin. 2. Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp zeytinyağı ile soteleyin, üzerine ıspanakları ekleyip tuz ve karabiber serperek ıspanaklar ölene kadar kavurun. 3. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp tezgahı ve elinizi yağlayarak her bir bezeyi ufak bir servis tabağı boyutunda açın ve kenarlarından nazikçe çekiştirerek esnetin. 4. Açtığınız yufkalara ıspanaklı harç ve lor