Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel etli salata için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 50 gram biftek 2;
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2;
- 1 tatlı kaşığı soya sosu 2;
- Yarım demet marul 2;
- 1 çorba kaşığı mısır 2;
- Yarım havuç 2;
- Yarım domates 2;
- Sos için: Yarım çorba kaşığı balsamik sirke, Yarım limonun suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım tatlı kaşığı hardal, tuz 2.
Yapılışı:
- Sıvıyağ ve soya sosunu karıştırın 2. Bifteği karışımda 1 saat bekletin 2.
- Yapışmaz yüzeyli tavada kızartın 2.
- Bu arada sos için balsamik sirke, limon suyu, zeytinyağı, hardal ve tuzu karıştırın 2.
- Her iki tarafı kızaran bifteği parmak genişliğinde dilimleyin 2.
- Marulu yıkayıp suyunu süzün 2. Vitaminini kaybetmemesi için elinizle parçalayıp servis tabağına alın 2.
- Üzerine rendelenmiş havuç, mısır ve domatesi ilave edin 2.
- Biftek dilimlerini yerleştirip servis yapın 2.
Ayrıca, mercimekli etli salata tarifi de mevcuttur:
Malzemeler:
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber 1;
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1;
- 100 gr. yeşil zeytin 1;
- 1 tatlı kaşığı dijon hardal 1;
- 3-4 dal maydanoz 1;
- Yarım adet limon suyu 1;
- 2 adet kuzu sırtı 1;
- Zeytinyağı, tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- Kuzu sırtını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin 1.
- Bir tavayı iyice ısıtın ve eti bütün olarak tavada pişirin 1.
- Eti kenara alın ve soğutun 1.
- Limon suyu, hardal, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırpın 1.
- İçerisine tüm salata malzemelerini ekleyip harmanlayın 1.
- Dinlendirip soğuttuğunuz eti ince dilimleyerek salatanın üzerinde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: