Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İsli etli salata yapmak için gerekli malzemeler:
- börülce 2;
- isli et (kuru et) 2;
- kapari 2;
- domates 2;
- maydanoz 2;
- zeytinyağı 2;
- limon suyu 2;
- tost ekmeği 2.
Yapılışı:
- Börülcelerin saplarını ayıklayın 2.
- Orta boy bir tencereye su doldurun, bir litre suya bir çorba kaşığı oranında tuz ekleyin 2.
- Tencerenin üstünü kapatıp ocağı açın 2.
- Su kaynamaya başladığında börülceleri içine atıp birkaç dakika yüksek ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin 2.
- Kıtır ama rahatça çiğnenebilir kıvama geldiklerinde kevgirle buzlu suya alın, soğutup süzün 2.
- Sos için kabuklarını soyduğunuz domatesleri incecik kıyın 2.
- Tost ekmeklerini robotta toz haline getirin 2.
- Kapari ve isli eti çok ince kıyın 2.
- Maydanozları ince doğrayıp bir kaba alın 2.
- Kullanmak istediğinizde etli karışımı tost ekmeği ve domatesle karıştırın 2.
- Zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın 2.
- Börülceler hâlâ su salıyorsa tekrar süzüp soslu karışımın içine katın 2.
- Güzelce karıştırdıktan sonra tabaklara alın, üstüne ince doğranmış maydanoz serpip servis edin 2.
İsli etli salata tarifinin farklı versiyonları bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: