• Buradasın

    İskorpit balığı neden yenmez?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İskorpit balığı, zehirli dikenlere sahip olduğu için yenmez 12.
    Bu balığın sırt yüzgecinde 11, anüs yüzgecinde 3 ve karın yüzgecinde 1 adet zehirli diken bulunur ve bu dikenler vücuda temas ettiğinde deride şişlik ve kızarıklıklar meydana getirebilir 23. Zehir etkisi birkaç gün sürebilir 23.
    İskorpit balığını doğru bir şekilde temizledikten sonra yemek mümkündür 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi balıkların kılçıkları yenmez?

    Kılçıkları yenmeyen bazı balık türleri: Somon: Fileto olarak satıldığında genellikle kılçık içermez. Mezgit: Beyaz etli ve az kılçıklı bir balıktır. Panga: Filetosu çıkarıldığında pratik olarak kılçıksızdır. Tilapia: Fileto olarak tüketildiğinde kılçıksız bir seçenektir. Kalkan: Yassı bir balık olup kılçıkları kolayca ayrılabilir. Uskumru: Fileto olarak tüketildiğinde kılçıksızdır. Balığın hazırlanma şekli ve fileto çıkarma işlemindeki titizlik de önemlidir; bazen filetolarda küçük kılçıklar kalabilir.

    İskorbit balığı zehirli mi?

    Evet, iskorpit balığı zehirlidir. İskorpitin birinci sırt, karın ve anüs yüzgecinde zehir barındıran dikenleri vardır. Zehirlenme durumunda tedavi için amonyak kullanılabilir. İskorpit balığı, zehirli olmasına rağmen lezzetli etiyle birçok masanın misafiri olabilir.

    Hangi balıklar yenmez?

    Yenmemesi tavsiye edilen bazı balık türleri: Köpek balığı. Morina balığı. Tuna (ton) balığı. Patagonya diş balığı. Turuncu imparator balığı. Amerikan yılan balığı. Kalkan, berlam, kefal, lüfer, barbunya. Ayrıca, midye, çiftlik balıkları (alabalık dahil) ve çiğ balık (sushi ve füme gibi) tüketimi de tavsiye edilmez.