• Buradasın

    İrmikli ve irmiksiz revani nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İrmikli ve İrmiksiz Revani Tarifleri:
    İrmikli Revani Tarifi:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 12
    • 1 su bardağı toz şeker 12
    • 1 su bardağı yoğurt 12
    • 1 su bardağı sıvı yağ 12
    • 1 su bardağı irmik 1
    • 1 paket kabartma tozu 12
    • 1 paket vanilin 12
    Şerbet için:
    • 3 su bardağı su 12
    • 2,5 su bardağı toz şeker 12
    • Yarım limonun suyu 12
    Yapılışı:
    1. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın 12.
    2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 12.
    3. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın 12.
    4. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin 12.
    5. İrmik, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın 12.
    6. Yağlanmış dikdörtgen borcama veya yuvarlak bir tepsiye dökün 12.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin 12.
    8. Kürdan testi ile kontrol edin, kürdan temiz çıkarsa fırından alın 12.
    9. Kek sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin 12.
    10. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirin 12.
    11. Şerbetini çeken irmikli revaninin üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpiştirerek servis edin 12.
    İrmiksiz Revani Tarifi:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 34
    • 1 su bardağı toz şeker 34
    • 1 su bardağı yoğurt 34
    • 1 su bardağı sıvı yağ 34
    • 2 su bardağı un 34
    • 1 paket kabartma tozu 34
    • 1 paket vanilin 34
    **Şer
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırın tepsisi için revaniye ne kadar irmik konur?

    Fırın tepsisinde revani yapmak için 1 su bardağı irmik kullanılması önerilir.

    Revaniye irmik konur mu?

    Evet, revaniye irmik konur. Revani tarifinde temel malzemeler arasında irmik yer alır.

    Kolay revani nasıl yapılır?

    Kolay revani yapımı için gerekli malzemeler: Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu. Yapılışı: 1. İşe ilk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın. 2. Şerbet soğurken bir yandan keki hazırlayın. 3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. 5. Kekinizi fırından çıkardığınız anda dilimlere ayırın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Üzerini hindistan cevizi, ceviz ya da fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

    Revani tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Revani tatlısı malzemeleri şunlardır: Kek için: - 3 adet yumurta; - 1 çay bardağı toz şeker; - 1 çay bardağı ayçiçek yağı; - 1 su bardağı irmik; - 1,5 su bardağı un; - 1 su bardağı yoğurt; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilin. Şerbet için: - 2,5 su bardağı toz şeker; - 3 su bardağı su; - Yarım limon suyu. Ayrıca, üzeri için Hindistan cevizi de kullanılabilir.

    En güzel revaniye hangi irmik konur?

    En güzel revaniye hem ince hem de kalın irmik kullanılması önerilir. Geleneksel revani tariflerinde genellikle irmik ve un karışımı kullanılır.

    Orjinal revani nasıl yapılır?

    Orjinal revani yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet yumurta - 1 çay bardağı irmik - 1 çay bardağı un - 1 çay bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 1 tutam tuz - 2 çorba kaşığı un - Yarım çorba kaşığı tereyağı - Şerbeti için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1. Yumurtaların, şekerin ve tuzun olduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. 2. Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 3. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. 4. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. 5. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün. 6. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 8. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 9. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 10. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. 11. Kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. 12. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    En hafif revani nasıl yapılır?

    En hafif revani yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı yoğurt; 1 su bardağı irmik; 1 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin. Şerbet için: 3 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; 1 dilim limon. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. 2. Keki için yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. 3. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir hamur elde edin. 4. Yağlanmış 28 cm’lik kare veya yuvarlak bir borcama karışımı dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 6. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, ılık şerbeti yavaş yavaş dökün. 7. Şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı en az 2 saat dinlendirin. Revaniyi bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.