Buradasın
İrmik helvası en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik helvasını en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1.
- Yapılışı:
- Su, şeker ve sütü bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın 1.
- Tereyağını bir tencerede eritip fıstıkları ekleyin ve kavurun 1.
- İrmiği tencereye alıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte 20 dakika kavurun 1.
- İyice kavurduktan sonra hazırladığınız karışımı helvanın içine azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- 10 dakika pişirdikten sonra tencerenin üzerini nemli bir mutfak bezi veya kağıt havlu ile örtüp kapağı kapatın ve 15-20 dakika dinlendirin 1.
- Demlenen helvayı kâselere alıp ters çevirerek servis edin 1.
Alternatif olarak, süt kullanmadan sadece su ve sıvı yağ ile de irmik helvası yapabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: