Buradasın
İnegöl köftesi yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnegöl köftesinin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Yoğurma: Kıyma, karbonat ve limon suyu ile karıştırılıp 10-15 dakika boyunca iyice yoğrulmalıdır 13. Bu işlem, hamur yoğurma makinesinde de yapılabilir 1.
- Dinlendirme: Köfte harcı, en az 3 saat buzdolabında dinlendirilmelidir 13. Mümkünse 24 saat bekletilmesi önerilir 1.
- Şekil verme: Ertesi gün, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan eklenerek tekrar yoğrulmalıdır 1.
- Pişirme: Köfteler, döküm veya ızgara tavasında yağ eklenmeden kızartılmalıdır 14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika da pişirilebilir 1.
Ayrıca, galeta unu yerine bayat ekmek kırıntısı kullanılması ve soğan suyunun eklenmemesi (soğan suyu etin kararmasına ve acı bir tat vermesine neden olur) köftenin daha yumuşak olmasına katkı sağlayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: