Buradasın
İnegöl köftesi yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnegöl köftesinin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Malzeme Seçimi: Dana etinin yağ oranı %15-20 olan parçaları kullanılmalıdır 1.
- Soğan Suyu: Rendelenmiş soğan suyu, köfte harcına eklenmelidir 14.
- Bayat Ekmek: Köftenin kıvamını artırmak için bayat ekmek içi kullanılmalıdır 14.
- Yoğurma Süresi: Köfte harcı, kıymanın iyi bir şekilde yoğrulması ve en az 15-20 dakika dinlendirilmesi gerekmektedir 14.
- Pişirme Yöntemi: Köfteler, önceden ısıtılmış ızgara veya tavada pişirilmeli, pişirme sırasında üzerlerine bastırılmamalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: