Bursa usulü pideli köfte nasıl yapılır?
Bursa usulü pideli köfte yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 g kıyma - 3 adet kebaplık küçük pide - 250 g tereyağı - 250 g yoğurt - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı karabiber - Tuz - Domates salçası Yapılışı: 1. Kıyma, ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. 2. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. 4. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. 5. Aynı ızgarada ya da mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. 6. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.
Bursa usulü pideli köfte nasıl yapılır?