İlginç menü isimleri arasında şunlar yer alabilir:
- Hákarl (İzlanda) - Balina etinin fermente edilerek kurutulmuş hali 1.
- Balut (Filipinler) - Ördek embriyosunun haşlanarak yenmesi 1.
- Sannakji (Güney Kore) - Taze ahtapotun canlı bir şekilde masaya getirilmesi 15.
- Casu Marzu (İtalya) - İçinde canlı larvaların bulunduğu Sardinya adasına özgü peynir 15.
- Escamoles (Meksika) - Karıncaların larvalarından yapılan yemek 15.
- Fugu (Japonya) - Zehirli iç organlarının dikkatlice çıkarılması gereken yılan balığı 15.
- Surströmming (İsveç) - Fermente edilmiş hamsi 1.
- Durian (Güneydoğu Asya) - "Kral meyvesi" olarak bilinen, keskin kokulu meyve 1.
- Dul Avrat Çorbası (Türkiye) - Erişte, yeşil mercimek ve nohutla yapılan çorba 24.
- Ağzı Yumuk (Şanlıurfa) - Kıyma ve cevizle hazırlanan börek 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: