Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İki katlı pasta yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Pandispanya yapımı:
- Sade pandispanya için: 6 yumurta, 220 gr şeker, 280 gr un, 1 vanilya şekeri ve 2 çay kaşığı kabartma tozu kullanılır 1.
- Kakaolu pandispanya için: 5 yumurta, 200 gr şeker, 150 gr un, 50 gr nişasta, 50 gr kakao ve yarım paket kabartma tozu gereklidir 1.
- Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılarak çırpılır 4.
- Sarılar toz şekerle, beyazlar ise bir tutam tuz ile çırpılır 4.
- Sarıların olduğu karışıma ılık su, vanilya ve kabartma tozu eklenir 4.
- Un yavaş yavaş eklenerek karıştırılır 4.
- Beyazlar da karışıma dahil edilir 4.
- Hazırlanan karışım kelepçeli kek kalıplarına dökülür ve 160 derecede pişirilir 4.
- Kremanın hazırlanması:
- Katların birleştirilmesi:
- Süsleme:
Notlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: