Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İki katlı pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 2;
- 2 su bardağı un 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilin 2;
- 1 su bardağı kakao (isteğe bağlı, çikolatalı pasta için) 2;
- 300 ml krema (pasta kreması için) 2;
- 100 gr bitter çikolata (süsleme için) 2;
- Mevsim meyveleri (çilek, böğürtlen vb. süsleme için) 2.
Hazırlanışı:
- Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alarak, mikserle köpük haline gelene kadar çırpın 2.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin ve kakao (kullanıyorsanız) karıştırın 2.
- Kuru malzemeleri yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın 2.
- Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıplarına hamuru eşit olarak dökün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin 2.
- Pasta katlarını fırından çıkarıp soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan katları, hazırladığınız pasta kreması ile birleştirerek üst üste koyun 2.
- Üzerini ince bir kat çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyin 2.
Servis önerisi olarak, yanında çay veya kahve ile sunum yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: