Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köfte tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 bardak ince bulgur 2
- 1 adet yumurta 2
- Yarım su bardağı irmik 2
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış) 2
- 500 gram kıyma 2
- Tuz, karabiber 2
- 2 su bardağı ceviz (ince çekilmiş) 2
Yapılışı:
- Bir tavada tereyağını eritin, ardından soğanları ekleyip kavurun 25.
- Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ilave edin, baharatlandırın ve iyice kavurun 2.
- Kıymalar pişince cevizi ekleyin, karıştırın ve soğuması için kenara alın 2.
- İnce bulguru bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve bulgurun şişmesini bekleyin 2.
- Bulgur henüz ılık iken irmiği ilave edin ve yoğurun, ardından tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin 2.
- Hamur haline gelebilmesi için sürekli su ilave ederek yaklaşık 15 dakika yoğurun 2.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlak top yapın ve parmaklarınızla çanak haline getirin 2.
- İçine kıymalı harçtan koyun ve elinizi sürekli ıslatarak hamuru kapatın 2.
- Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın 2.
- İçli köfteleri kaynayan tuzlu suya koyun, köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin ve kevgirle alıp havlu kağıt sarılı kaba alın 2.
- Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin, üzerine pul biber ilave edin ve yağı köftelerin üzerine döküp servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: