Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köfte tarifi için gerekli malzemeler:
- Dışı için: 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 çay bardağı irmik, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 su bardağından biraz az un, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı soğuk su 2.
- İçi için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 300 gram kıyma, 3 orta boy soğan, yarım tatlı kaşığı salça, yarım demet maydanoz, 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz, tuz, pul biber, karabiber 2.
Yapılışı:
- İç harcı hazırlama: Soğanlar ince ince doğranır 2. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur 2. Kavrulan soğanlara kıyma eklenir, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur 2. Daha sonra salça eklenir ve 3 dakika daha kavrulur 2. Biraz su eklenir (yumuşak kalması gerekir, kuru olmamalı) 2. Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır 2. Soğumaya bırakılır 2.
- Hamur hazırlama: İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile ıslatılır 2. Suyu çekilince irmik, salça, baharatlar ve tuz eklenip 15 dakika boyunca azar azar su eklenerek iyice yoğurulur 2. Daha sonra un eklenir ve 5 dakika daha yoğurulur 2.
- Şekillendirme: Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş veya işaret parmağıyla içi açılır 2. İç harç konur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır 2. Tüm köftelere aynı işlem uygulanır 2.
- Pişirme: Kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: