Buradasın
İçli Köfte'nin en iyi harcı nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köftenin en iyi harcını hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
İç harç için:
- Bir tavaya tereyağı alınarak eritilir 2.
- Eriyince kıyma eklenir ve 15 dakika kadar kavrulur 2.
- Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve pişmeye bırakılır 2.
- Kıymanın tamamen pişmesine yakın tuz ve baharatlar eklenir, karıştırılarak ocaktan alınır 2.
- Dövülmüş ceviz eklenir ve soğumaya bırakılır 2.
Dış harç için:
- Bulgur ve irmik karıştırılır 2.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar bekletilir 2.
- Geniş bir kaba veya tepsiye alınarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğrulur 2.
- Üzerine diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir 2.
- Yoğururken içi su dolu bir kabı yanınızda bulundurmanız işinizi kolaylaştırabilir 2.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur 2.
İçli köfte harcını hazırlarken kıyma makinesinin kullanılması, malzemelerin homojen bir şekilde karıştırılmasını sağlayarak harcın daha ince ve pürüzsüz bir kıvama ulaşmasını sağlar 4.
İçli köfte harcının en iyi nasıl hazırlanacağına dair farklı görüşler bulunabileceğinden, en iyi sonucu elde etmek için farklı tarifleri denemek faydalı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: