Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurma pekmezi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Olgunlaşan Trabzon hurmaları toplanır ve küçük parçalara ayrılır 2.
- Parçalar, derin ve geniş bir kazanda kaynayan suyun içine atılır 2.
- Hurmaların sıcak su içinde yumuşaması için bir süre beklenir 2.
- Posa haline gelen hurmalar güzelce karıştırılır 2.
- Süzgeçten geçen hurmalar sıcak sudan soğuk suya alınır 2.
- Suyunu bırakması için hurma posaları temiz çuvallara alınır ve bir kap içinde bekletilir 2.
- Suyunu bırakan hurmaların içine balkabağı ve ceviz tozları eklenir 2.
- Kaynayan su, pekmez kıvamı alana kadar ocakta bekletilir 2.
- Ardından kavanozlama işlemi yapılır ve pekmez hazır hale gelir 2.
Hurma pekmezi yaparken bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: