Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurma pekmezi yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Hurmanın hazırlanması 3. Hurmalar iyice yıkanır, sapları ve çekirdekleri ayrılarak temizlenir 3.
- Hurmanın pişirilmesi 3. Temizlenen hurmalar bir tencereye konur ve üzerine yeterli miktarda su eklenir 3. Tencere orta ateşte kaynamaya bırakılır 3.
- Karışımın süzülmesi 3. Kaynamış hurma ve su karışımı yumuşadıktan sonra ateş kısılır ve yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirilir 3. Daha sonra karışım bir süzgeç yardımıyla süzülür 3.
- Ekstra lezzet katma 3. Elde edilen pekmez, isteğe bağlı olarak limon suyu veya nar ekşisi ile tatlandırılabilir 3.
- Saklama ve kullanım 3. Hurma pekmezi, cam şişelerde veya kavanozlarda saklanmalıdır 3. Doğru koşullarda saklandığında, uzun süre tazeliğini korur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: