Hünkar beğendi yemeği, közlenmiş patlıcan ve kuzu eti ile yapılır. Malzemeler: - Beğendi için: 4 adet patlıcan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber. - Et için: 600 gram kuzu but, 2 adet orta boy kuru soğan, 4 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur ve bir tavada tereyağı ile un kavrulup üzerine eklenir. 2. Yavaş yavaş süt ilave edilir ve karışım karıştırılır. 3. Son olarak kaşar peyniri eklenir ve karıştırılır. 4. Etler pişirilir ve beğendinin üzerine serpiştirilir.