Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hisarönü Şambalicisi'nin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Tarih ve gelenek: 1939 yılında Bulgaristan'dan İzmir'e göç eden Adem Saatçi tarafından kurulmuş olup, 76 yıldır aynı gelenekle hizmet vermektedir 345.
- Orijinal tarif: Kara fırında odun ateşinde ve bakır tepsiler içinde pişirilen şambalinin tarifi, orijinal haliyle korunmaktadır 345.
- El yapımı üretim: Tamamen el yapımı olarak üretilmektedir; makineleşme söz konusu değildir 45.
- Çeşitli seçenekler: Kaymaklı, kaymaksız, sade, hindistan cevizli, tarçınlı, antep tozu gibi farklı seçenekleri bulunmaktadır 3.
- Yurtiçi ve yurtdışı müşteri kitlesi: Sadece İzmirliler tarafından değil, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve yurtdışından da müşterileri bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: