• Buradasın

    Hinkalinin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hinkalinin içine kıyılmış et konur, ancak hamurun içine peynir, haço (bir tür çökelek), patates veya mantar gibi başka malzemeler de konulabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ahıska hinkal nedir?

    Ahıska hınkal, Ahıskalıların geleneksel yöresel yemeğidir. Hınkal mantısı şu şekilde yapılır: 1. Hamur, yumurta, su ve tuz eklenerek yoğurulur ve dinlendirilir. 2. Yufka haline getirilen hamur, özel bir aparatla daire şeklinde kesilir. 3. İçine kıyma ve soğan konularak bohça şeklinde kapatılır. 4. Mantılar suda 5 dakika haşlanır. 5. Üzerine tereyağı eritilerek, azıcık soğanla pembeleştirilir ve dökülür. Hınkal, genellikle hafta içi yapılır, düğünlerde ise gelin tarafından ertesi gün hazırlanır ve komşulara ikram edilir.

    Gürcü usulü hınkal nasıl yapılır?

    Gürcü usulü hınkal yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 5 su bardağı un, 1 adet yumurta, bir tutam tuz, aldığı kadar su. - İç harç için: Yarım kilo dana kıyma, 2 adet kuru soğan, 1 su bardağı su, karabiber, tuz. - Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Bir kaba unu koyun ve içine yumurtayı kırdıktan sonra tuz ve suyu ekleyip iyice yoğurun. 2. Yoğurma işleminin ardından hamurları bezelere ayırıp dinlenmeye bırakın. 3. Diğer yanda iç harcı için soğanları küçük küçük doğrayın. 4. Doğradığınız soğanları, kıymayı, suyu, karabiber ve tuzu bir kaba koyarak karıştırın. 5. Dinlendirdiğiniz hamurları açıp bir kase ile kesin. 6. Ardından hamurların içine hazırladığınız iç harçtan koyup bohça şeklinde kenarlarından bükerek katlayın. 7. Uçlarını kestiğiniz hamurları sıcak suda haşlayın. 8. Haşlanan hamurları servis tabağına alın. 9. Yaktığınız tereyağını hamurların üzerine döktükten sonra servis edin.

    Hinkal hangi etten yapılır?

    Hinkal yemeği, sığır ve koyun eti karışımı kullanılarak yapılır.

    Ahıskalı hinkali nasıl pişirilir?

    Ahıskalı hinkali (hınkal) pişirmek için gerekli malzemeler: Hamur için: 600 gr un, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta, 300 ml su. İç harcı için: 2 soğan, 500 gr dana kıyma, tuz, karabiber. Hazırlanışı: 1. Hamur yoğurma: Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak kulak memesinden biraz daha katı bir hamur yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. 2. İç harcı hazırlama: Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 3. Hamur açma: Dinlenen hamurdan bezeler hazırlayıp on beş santim çapında açın. 4. Doldurma: Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harçtan koyun. 5. Kapatma: Bohça şeklinde büzerek kapatın. 6. Pişirme: Hazırlanan hinkalileri kaynamış tuzlu suyun içerisinde 15 dakika pişirin. Not: Hinkali, çatal batırılmadan elle yenmelidir; çünkü çatal batırıldığında içindeki sular akabilir ve lezzeti kaybolabilir.