Ahıskalı hinkali (hınkal) pişirmek için gerekli malzemeler: Hamur için: 600 gr un, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta, 300 ml su. İç harcı için: 2 soğan, 500 gr dana kıyma, tuz, karabiber. Hazırlanışı: 1. Hamur yoğurma: Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak kulak memesinden biraz daha katı bir hamur yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. 2. İç harcı hazırlama: Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 3. Hamur açma: Dinlenen hamurdan bezeler hazırlayıp on beş santim çapında açın. 4. Doldurma: Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harçtan koyun. 5. Kapatma: Bohça şeklinde büzerek kapatın. 6. Pişirme: Hazırlanan hinkalileri kaynamış tuzlu suyun içerisinde 15 dakika pişirin. Not: Hinkali, çatal batırılmadan elle yenmelidir; çünkü çatal batırıldığında içindeki sular akabilir ve lezzeti kaybolabilir.