• Buradasın

    Hindili pilavın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hindili pilavın içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • Pirinç: Genellikle baldo veya Amerikan pirinci kullanılır 13.
    • Hindi eti: Kuşbaşı hindi eti haşlanarak eklenir 13.
    • Sebzeler: Havuç ve ananas gibi sebzeler doğranarak pilava katılır 1.
    • Yağ: Zeytinyağı ve tereyağı pilavın kavrulmasında kullanılır 13.
    • Baharatlar: Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuru nane gibi baharatlar eklenir 3.
    • Sıcak su: Pilavın pişmesi için sıcak su ilave edilir 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Hindi iç pilavı nasıl yapılır?

    İç pilavlı hindi yapımı için gerekli malzemeler: Hindi için: 1 adet bütün hindi, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı ketçap, 1 yemek kaşığı bal, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber. Pilav için: 2 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kahve fincanı kuş üzümü, 1 kahve fincanı çiğ badem, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Bal, yoğurt, zeytinyağı, ketçap, sarımsak ve baharatları karıştırın. 2. Fırın poşetinin içine bir yemek kaşığı unu ekleyerek her yerine bulayın. 3. Pilav için; pirinci önceden suda bekletip nişastasını atmasını sağlayın. 4. Kuş üzümlerini önceden suda bekletin ki kara rengini atsın. 5. Göz göz olunca nazikçe karıştırıp, altını kısın. 6. Fırından çıkardığınız hindi ile servis edin.

    Pilav üstü hindi nasıl yapılır?

    Pilav üstü hindi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı pirinç - 3 su bardağı su - 2 çorba kaşığı tereyağı - 1 çay kaşığı tuz - 400 gram hindi eti - 1 adet soğan - 2 adet sivri biber - 5 çorba kaşığı zeytinyağ - 1 adet domates - Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı: 1. Tereyağında pirinçleri 5 dakika kavurun. 2. Üzerine sıcak su ekleyip tuzunu katıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 3. Bu arada ayrı bir tencerede zeytinyağında küp doğranmış hindi etlerini 5 dakika kavurun. 4. Üzerine sivri biber, rendelenmiş domates ve soğanı, baharatları da ekleyip iyice pişirin. 5. 15 dakika sonra ocaktan alıp pişen pilavı servis tabağına ters çevirin. 6. Sıcak ikram edin.

    Pilavın ana maddesi nedir?

    Pilavın ana maddesi pirinç veya bulgur gibi taneli tahıllardır.