Kars hengel mantısı yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 2 kase un, 2 yumurta, 2 su bardağından biraz az su, tuz. Sosu için: 2 büyük kase sarımsaklı yoğurt, yarım paket margarin, 1 kuru soğan. Yapılışı: 1. Hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edin. 2. Hamuru 20 dakika dinlendirin. 3. Oklavayla incecik açtığınız hamuru, oklavayla sarıp üstünden uzunlamasına keserek uzun şeritler elde edin. 4. Uzun şeritleri kare kare kesin ve kaynayan suda haşlayın. 5. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp süzün. 6. Soğumasını bekledikten sonra üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün ve hazırladığınız soğanı gezdirin. Hengel, sade soğanlı sos ile servis edilebileceği gibi kıymalı olarak da hazırlanabilir.