Buradasın
Hazkat şarap mayası nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazkat şarap mayası kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Maya Uyandırma: Mayayı su ve üzüm suyu ile önceden aktive edin 2.
- Fermantasyona Ekleme: Sterilize edilmiş üzüm suyuna mayayı ekleyin 23.
- Besin Takviyesi: Fermantasyonun dengeli ilerlemesi için maya besinleri (azot, vitaminler ve mineraller) ekleyin 12.
- Fermantasyon: Mayalı karışımı 24 dereceden soğuk olmayan bir ortamda fermantasyona bırakın 1. Hava kilidi veya balon kullanarak oksijen girişini kontrol edin 13.
- Tamamlanma: Maya, alkol seviyesi yükseldikçe ve şeker azaldıkça aktivitesini yavaşlatır ve sonunda ölür (şarap tortusu oluşturur) 2.
- Son İşlemler: Fermantasyon tamamlandıktan sonra şarabı tortusundan ayırarak şişeleyin ve gerekirse stabilizasyon işlemleri uygulayın (potasyum sorbat ve metabisülfit kullanımı) 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: