Buradasın
Hazır yufkadan kıvırma tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan kıvırma tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket hazır baklava yufkası 14;
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz 14;
- 1 paket tereyağı 4;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 4;
- üzeri için fıstık 4;
- şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 4-5 damla limon 4.
Hazırlanışı:
- Şerbetin hazırlanması: Şeker ve su bir kaba alınır, kaynadıktan sonra 25 dakika daha kaynatılır, içine limon damlatılır ve ocaktan alınıp soğutulur 4.
- Yufkaların hazırlanması: Tereyağı eritilip sıvı yağ ile karıştırılır 4. Yufkalar masanın üzerine serilir, ilk yufkanın üzerine ceviz serpilir ve oklavaya sarılır 4. İkinci yufkanın her yerine fırçayla yağ sürülür, ardından bu yufka da ilkinin üzerine oklavaya sarılarak sarılır 4. Oklavanın kenarlarından tutulup ortaya doğru büzdürülerek oklava çıkarılır 4.
- Pişirme: Hazırlanan tatlılar yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine kalan yağ dökülür 4. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir 4.
- Servis: Tepsi fırından çıkarılıp tatlılar kesilir, üzerine tatlı sıcakken soğuk şerbet dökülür ve hemen üzerine fıstık tozu serpilir 4.
Tatlı, servisten bir gün önce yapılırsa şerbeti daha iyi çekecektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: