Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan kadayıf tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 paket hazır yufka 2;
- 300 gram tel kadayıf 2;
- 200 gram ceviz içi 2;
- 200 gram tereyağı 2;
- 2 su bardağı su 2;
- 1,5 su bardağı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı vanilin 2.
Yapılışı:
- Tereyağını eritin ve tel kadayıfı bir kaba alın 2. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırın 2.
- Yufkaları serin ve üzerine kadayıf karışımını yerleştirin 2. Yufkayı kat kat yerleştirirken, ceviz içini de her katmanın arasına serpin 2.
- İlk katı yerleştirdikten sonra, üzerini kapatacak şekilde bir kat daha yufka ekleyin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin 2.
- Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri kaynatın 2. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin 2.
- Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın 2.
Kadayıf tatlısı, kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: