Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır çorba yaparken su mu süt mü kullanılacağı, yapılan çorbanın türüne bağlıdır.
- Su ile yapılan çorbalar: Genellikle taneli çorbalar (şehriye, mercimek, ezogelin gibi) ve salçalı sebze çorbaları su ile yapılır 3.
- Süt veya krema ile yapılan çorbalar: Kremalı mantar, kremalı sebze ve kremalı tavuk gibi çorbalar süt ile yapılır 15. Süt kullanıldığında, normalde eklenmesi gereken su miktarı azaltılmalıdır 3.
Ayrıca, süt veya krema ile yapılan çorbalarda un kullanılıyorsa, unun çiğ tadını ve kokusunu önlemek için kavrulmalıdır 3.
Hazır çorba paketlerinin üzerinde, o çorba için en uygun hazırlama tarifi yazılıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: