• Buradasın

    Hazır çorbaya ne kadar su konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hazır çorba için genellikle 1 paket çorba başına 5 su bardağı (1 litre) soğuk su kullanılır 13.

    Konuyla ilgili materyaller

    Hazır çorba nasıl yapılır?

    Hazır çorba yapmak için şu adımlar izlenir: 1. Bir paket hazır çorba, ambalajda yazılan kadar su üzerine eklenir. 2. Bu karışım kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir. 3. Çorba koyu bir kıvam alınca ve hafiften fokurdamaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırılır ve ocaktan alınır. Örnek bir tarif: 5 su bardağı soğuk su tencereye dökülür. Tüm paket hazır çorba bu suyun üzerine dökülür. Tencere kısık ateşe ayarlanır ve karışım yavaşça karıştırılır. Çorba kaynamaya başladıktan sonra beş dakika daha karıştırılarak ocaktan alınır. Hazır çorbanın ambalajı üzerindeki hazırlama talimatlarına göre su miktarı değişebilir.

    Hazır çorba yaparken su mu süt mü?

    Hazır çorba yaparken su mu süt mü kullanılacağı, yapılan çorbanın türüne bağlıdır. Su ile yapılan çorbalar: Genellikle taneli çorbalar (şehriye, mercimek, ezogelin gibi) ve salçalı sebze çorbaları su ile yapılır. Süt veya krema ile yapılan çorbalar: Kremalı mantar, kremalı sebze ve kremalı tavuk gibi çorbalar süt ile yapılır. Ayrıca, süt veya krema ile yapılan çorbalarda un kullanılıyorsa, unun çiğ tadını ve kokusunu önlemek için kavrulmalıdır. Hazır çorba paketlerinin üzerinde, o çorba için en uygun hazırlama tarifi yazılıdır.