Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç cipsi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet büyük boy havuç 12;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 1 çay kaşığı biberiye 12.
Yapılışı:
- Havuçları yıkayıp kuruladıktan sonra verev şekilde ince ince dilimleyin 12.
- Dilimleri geniş bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz ve biberiyeyi ekleyip karıştırın 12.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı programda 20 dakika pişirin 12.
- Cipslerin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin 12.
Alternatif olarak, sarımsak tozu yerine çok ince bir şekilde rendelenmiş taze sarımsak kullanabilir ve dilediğiniz baharatlarla aroma verebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: