Hatay ezme peyniri yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 200 g yağlı beyaz peynir - 50 g süzme peynir - 50 g badem içi - 2 diş sarımsak - 1 közlenmiş kapya biber - 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 3-4 lavaş ekmeği - 1 çay kaşığı kimyon Yapılışı: 1. Lavaş ekmeğinin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve kimyon serpin. 2. Pizza kesicisi veya bıçak yardımıyla küçük üçgenler elde edin. 3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar bekletin. 4. Bademleri irice doğrayıp yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun. 5. Çukur bir kapta peynirleri çatalla ezin. 6. Bademleri, havanda ezilmiş sarımsakları, küçük küçük doğranmış közlenmiş kapya biberi, kıyılmış taze kişnişi, pul biberi ve zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın. 7. Fırında kızarttığınız lavaş çıtırları ile birlikte servis yapın.