• Buradasın

    Hatay ezme peyniri nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hatay ezme peyniri yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 200 g yağlı beyaz peynir 12
    • 50 g süzme peynir 12
    • 50 g badem içi 12
    • 2 diş sarımsak 12
    • 1 közlenmiş kapya biber 12
    • 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş 12
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 12
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 12
    • 3-4 lavaş ekmeği 12
    • 1 çay kaşığı kimyon 12
    Yapılışı:
    1. Lavaş ekmeğinin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve kimyon serpin 12.
    2. Pizza kesicisi veya bıçak yardımıyla küçük üçgenler elde edin 12.
    3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar bekletin 12.
    4. Bademleri irice doğrayıp yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun 12.
    5. Çukur bir kapta peynirleri çatalla ezin 12.
    6. Bademleri, havanda ezilmiş sarımsakları, küçük küçük doğranmış közlenmiş kapya biberi, kıyılmış taze kişnişi, pul biberi ve zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın 12.
    7. Fırında kızarttığınız lavaş çıtırları ile birlikte servis yapın 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hatay'ın en iyi peyniri hangisi?

    Hatay'ın en iyi peyniri konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, Hatay künefe peyniri ve Antakya carra peyniri öne çıkan lezzetlerdendir. Hatay künefe peyniri, künefe tatlısında kullanılan, tuzsuz ve eritildiğinde sünebilen bir yapıya sahip özel bir peynirdir. Antakya carra peyniri ise keçi veya inek sütünden elde edilir ve çörek otu ile birlikte toprak altında aylarca bekletilerek olgunlaştırılır.

    Hatay sıkma peyniri ile ezme aynı mı?

    Hatay sıkma peyniri ile ezme peyniri aynı ürünü ifade eder.

    Ezme peynirinin faydaları nelerdir?

    Ezine peynirinin faydaları şunlardır: 1. Protein Kaynağı: Yüksek oranda protein içerir, bu da enerji ihtiyacını karşılar ve vücudun günlük protein miktarını karşılamaya yardımcı olur. 2. Kalsiyum Deposu: Kemiklerin gelişmesinde ve diş sağlığında önemli rol oynar. 3. Bağışıklık Güçlendirici: A vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 4. Zeka Gelişimi: Amino asit kaynağı olması nedeniyle zeka gelişimine fayda sağlar. 5. İştah Açıcı: Özellikle çocuklarda iştah açıcı özelliği vardır. 6. Kolesterol Dengesi: Kolesterol oranı düşük olup, trans yağ asitleri içermez.