Buradasın
Hatay ezme peyniri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay ezme peyniri yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 200 g yağlı beyaz peynir 12
- 50 g süzme peynir 12
- 50 g badem içi 12
- 2 diş sarımsak 12
- 1 közlenmiş kapya biber 12
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş 12
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 12
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 12
- 3-4 lavaş ekmeği 12
- 1 çay kaşığı kimyon 12
Yapılışı:
- Lavaş ekmeğinin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve kimyon serpin 12.
- Pizza kesicisi veya bıçak yardımıyla küçük üçgenler elde edin 12.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar bekletin 12.
- Bademleri irice doğrayıp yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun 12.
- Çukur bir kapta peynirleri çatalla ezin 12.
- Bademleri, havanda ezilmiş sarımsakları, küçük küçük doğranmış közlenmiş kapya biberi, kıyılmış taze kişnişi, pul biberi ve zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın 12.
- Fırında kızarttığınız lavaş çıtırları ile birlikte servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: