Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hastanelerde sulu yemeklerin tercih edilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Sindirim Kolaylığı: Sulu yemekler, sindirim sistemini yormaz ve gaz problemi yaratmaz 14. Bu, özellikle iyileşme sürecindeki hastaların mideleri için uygundur 2.
- Enerji İhtiyacı: Kolay sindirildiği için sulu yemeklerin içindeki kalori hızla sisteme alınabilir ve hastaların enerji ihtiyacı karşılanabilir 2.
- Gastrik Asit Salgısı: Jöle gibi sulu yiyecekler, gastrik asit salgısını hızlandırarak midenin mukoza tabakasının yenilenmesine yardımcı olur 2.
- Diyet Gereksinimleri: Hastaların protein, karbonhidrat ve yağ dengesine göre özel diyetler uygulanması gerektiğinde, sulu yemekler bu düzenlemelere kolayca uyarlanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: