Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hastanelerde sulu yemek verilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Sindirim sistemini dinlendirmek: Özellikle ameliyat öncesi veya sonrası hastalarda, sindirim sistemini rahatlatmak ve iyileştirmek amacıyla sulu gıda (R1) diyeti uygulanır 13. Bu diyet, katı gıdalardan kaçınarak sıvı alımını artırır ve sindirim sistemine dinlenme imkanı tanır 3.
- Özel diyet gereksinimleri: Bazı hastalar için vejetaryen, vegan veya glutensiz diyetler gibi özel menüler hazırlanmalıdır 2.
- Beslenme yetersizliği riski: Hastanede yatan hastaların, özellikle iştahları baskılandığı için, enerji ihtiyaçları artabilir 5. Sulu yemekler, bu hastaların enerji ve besin öğelerini yeterli ve dengeli bir şekilde almasını sağlar 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: