Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlanmış tavuğun kötü kokmaması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Tavuğu iyice yıkamak: Tavuğun üzerinde kan ve kalıntılar varsa, bunları temizlemek için tavuğu yıkayıp durulamak gerekir 12.
- Sirke veya limon suyu kullanmak: Çiğ tavuğu bir kaseye alıp üzerine su ve birkaç damla sirke veya 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek 4-5 dakika bekletmek ve ardından durulamak etkili olabilir 13.
- Baharat kullanmak: Tavuğu tuz veya zerdeçal ile ovmak, ardından suyla durulamak kötü kokuyu azaltabilir 14.
- Haşlama suyuna eklemek: Haşlama suyuna bütün halde soyulmuş soğan, havuç, defne yaprağı veya karabiber eklemek kokuyu önlemeye yardımcı olur 12.
- Pişirme sonrası: Mutfaktaki kötü kokuyu gidermek için toz kahve veya karbonat kullanmak veya ayrı bir tencerede kaynayan suya çubuk tarçın koymak faydalı olabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: