Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlanan tavuğun kötü kokmasının birkaç nedeni olabilir:
- Kan veya kan pıhtısı kalıntıları 12. Tavuğun üzerinde kan veya kan pıhtısı varsa, haşlanınca kötü koku yapabilir 12. Bu durumu önlemek için tavuğu yıkayabilir veya üzerindeki kalıntıları bıçak yardımıyla temizleyebilirsiniz 12.
- Yetersiz temizlik 12. Tavuğu temizlemeden haşlamak da kötü kokuya neden olabilir 12. Tavuğu tuz veya baharatlarla ovalayıp sonra durulayarak temizleyebilirsiniz 12.
- Yanlış haşlama yöntemi 4. Tavuğu sıcak suya koymak ve yüksek ateşte haşlamak, tavuğun beyaz rengini kaybetmesine ve kötü koku oluşmasına yol açabilir 4. Soğuk su kullanmak ve hafif ateşte haşlamak daha iyi sonuç verebilir 4.
Ayrıca, tavuğun çiftliklerde balık kemiği içeren yemlerle beslenmesi de kötü koku oluşmasına katkıda bulunabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: